FIGYELEM!!!
NyitólapPolgár Info portálok helye országszerteHelyi, országos hírekBelépésRegisztrációFórum
 
Bemutatkozás
· Városunkról
· Gazdaságunk
· Történelmünk
· Kultúránk
· Hagyományaink
· Hivatalok
· Kapcsolat, Impresszum
· Közlekedés
· Népszámlálás

 
Hírek
 · Helyi hírek
 · Belföld
 · Külföld
 · Kultúra
 · Szabadidő
 · Tudomány
 · Hagyományok
 · Publikációk
 · Életmód
 · Civil kurázsi
 · Magazin
 · Természet

 
Menük
· Főoldal
· Apróhirdetés
· Bannerek
· Bemutató oldalak
· GYIK
· Hirdetések
· Hírek archívuma
· Hírküldés
· Keresés
· Letöltések
· Magyar termék
· Naplók
· Olvasóink web ajánlata
· Országos Polgár Info
· Sakk
· Statisztikák
· Szavazások
· Személyes üzenetek
· Top 10
· Visszajelzés

 
Keresés itt 
Hirdetés 
Média partnerek


 
Számláló
Összesen


találatot kaptunk az oldal indítása óta:

 
Országos támogatóink

 
Támogatók
Ez itt az Ön hirdetésének a helye
Mosolygás 

 
Dunart.com nemzetközi mûvésztelep: "LÉLEKMÉRLEG"
Kultúra 2012. szeptember 4. és 9. között második alkalommal kerül megrendezésre Somorján a Dunart.com nemzetközi művésztelep – informálta a Felvidék.mát Mayer Éva képzőművész, a művésztelep kurátora, szakmai szervezője.

35440

Idén – a házigazda Mayer Éván kívül – 13 művész látogat a csallóközi kisvárosba, hogy maradandót alkossanak. Közülük hárman – Gyenes Gábor, Pézman Andrea és Szőke Erika – felvidéki magyarok, ketten – Könyv Katalin Éva és Vincze Ottó – magyarországiak, Hidi Endre Kárpátaljáról érkezik, Tóth-Kovács József pedig Délvidékről. Az alkotásban részt vesz még a szlovák Stanislav Bubán, Rebecca Dick Nagy-Britanniából, Reshat Ameti és Sergej Andreevski Macedóniából, valamint Klemen Brun és Joľe ©ubic Szlovéniából.

A művésztelep szakmai védnökei Dolán György, felvidéki festőművész és Somorjai Kiss Tibor grafikusművész, MKE grafika tanszék vezetője.
Az alkotók a somorjai református templomban, a Pomlé park átriumában, valamint Mayer Éva LIVINGART nevű grafikai műtermében és annak udvarán dolgozhatnak.
Az elkészült alkotásokat a somorjai református templomban állítják ki. A hivatalos megnyitóra szeptember 9-én 18 órai kezdettel kerül sor. Részletek itt! A tárlat október 31-ig tekinthető meg.

A művésztelep kísérőrendezvényeként Beke László, magyarországi művészettörténész tart előadást "A mérleg két serpenyője: aktuális és fontos" címmel a somorjai református templomban, szeptember 4-én, 18:00-kor. Ezt követően, 19:30-tól Tóth-Kovács József, délvidéki festőművész önálló kiállításának megynyitójára várják az érdeklődőket a VMK Prohászka István termében (Szél u. 8., Somorja).
Másnap, szeptember 5-én 18:00-tól Sergej ANDREEVSKI, macedón festőművész zenei kíséretű performensze kerül bemutatásra a somorjai református templomban, majd 19:00-tól Koncert Pál apostol - Dalok Pál levelei szerint Gryllus Dániel, Halmos Béla, Ferenczi György és a Rackajam előadásában.

A művésztelep megszervezésében Mayer Éva segítségére volt az Eklézsia Egyesület, a Somorjai Református Egyházközség, Somorja városa, a LIVINGART Creative Center.
A művésztelep és kiállításának létrejöttét támogatta: Somorja Város, a Somorjai Református Egyházközség, az egyházközség családjai, György András és családja, Hanusz Edit és családja, Katona András és családja, Pajor Péter, Korchaník Ján és Ilona, Mayer József és családja, Mayer Zoltán és családja, Stermenszky Zoltán és családja, Bucsuházy István, Domonkos Lívia, Valacsay István, Kiss Gábor Gibbó, ©oltész Anna, Chrenko József, Czucz pékség, Kovo Horváth s.r.o., Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Somorja, Duna TV, Új Szó, Pátria Rádió, Felvidék.ma, Szlovákiai Magyar Interaktív Televízió.

A programok a Templomkerti Napok rendezvénysorozat részeként valósulnak meg.

Czintula Búss Gyöngyi, Felvidék.ma
Dunaszerdahelyi Polgár Infó

Dátum: 2012. September 05. Wednesday, 07:43 Szerző: beikk
 
 
Kapcsolódó linkek
· Cikk keresés: Kultúra
· Írta: beikk


A legolvasottabb cikk ebben a rovatban: Kultúra:
A dunaszerdahelyi középiskolások a város múltjából vizsgáztak


 
Cikk értékelése
Átlagolt érték: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a cikket:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz 
Beállítások

 Nyomtatható változat  Nyomtatható változat

 Küldd el levélben!  Küldd el levélben!


Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Web site powered by PHP-NukeRSS 2.0 NewsRSS 2.0 ForumsRSS 2.0 DownloadsRSS 2.0 Links
Az oldalon található termék- és cégelnevezések tulajdonosaik védjegyoltalma alá eshetnek. A hozzászólások szerzőik tulajdonai, minden más tartalom: © 2007 Polgár Info. Minden jog fenntartva.

PHP-Nuke alapú webportál

Wolf Studio